BLEND IS DE DOORBIJTER

Met Blend zetten Lilian Meys en Manon Onrust een bureau neer dat breekt met de bestaande conventies: Blend is de doorbijter. Nieuwe salesenergie die wakker schudt! Wat ons bindt, is de intrinsieke drive voor recruitment en het salesvak.

Blend is vanuit een visie gestart maar ook vanuit een vriendschap. Lilian en Manon hebben elkaar op het VWO leren kennen en er is een sterke vriendschap ontstaan. Samen zijn zij met veel enthousiasme Blend gestart. Het werving & selectie bureau voor Sales talenten aan de grootzakelijke markt in de Randstad.

Lilian en Manon hebben beiden diverse commerciële rollen vervuld en in die tijd gebruik gemaakt van diverse werving & selectie bureaus voor sales personeel. Gezien de ervaringen die ze hebben opgedaan, wisten ze het zeker: dit kan anders! Werving & selectie is een prachtig vak en beiden hebben ze een grote passie voor Sales. Alles bij elkaar opgeteld hebben zij besloten om vanaf oktober 2009 samen de krachten te bundelen en hebben zij Blend recruitment opgericht. Vanaf het begin met veel succes.

Kick
Lilian: ‘Het geeft voldoening om mensen te laten groeien. Ook haal ik energie uit het voeren van verkoopgesprekken, kijken naar passende oplossingen, “out of the box” denken en dealmaking.’ Manon: ‘Meedenken met de klant en met de kandidaat, die twee elementen samenbrengen, dat geeft mij een kick. Zeker als dat leidt tot een succesvolle match. In deze rol ben je niet alleen bezig met verkoop, maar functioneer je ook vaak als coach.’

Kracht
‘Onze kracht is dat we durven door te vragen, kwaliteit leveren, ons verplaatsen in de klant én de kandidaat en dat we handelen op intuïtie. We hebben verschillende persoonlijkheden en benaderen zaken ieder vanuit een ander perspectief. Wat ons bindt, is een passie voor ondernemen en de intrinsieke drive voor het salesvak.’

Partnerships
De afgelopen jaren hebben wij partnerships opgebouwd met (corporate) klanten, voornamelijk in de IT en Facilitaire dienstverlening. Klanten zijn onder andere Sparco International, Maxxium, Parkmobile,  Tritel, Kadenza, Rely en Sendsteps.

Vanuit onze interesse zijn wij als bureau verbonden aan de SMA, dé beroepsvereniging voor sales professionals op elk niveau (www.sma.nl) en actief bestuurslid voor regio Midden Nederland. De SMA verzorgt workshops, seminars en ‘Kijkje in de Keukens’ voor Accountmanagers, Sales Managers en Commercieel Directeuren.

Verschil maken
‘Er zijn grote verschuivingen binnen het salesvak gaande. De nadruk ligt steeds meer op insight selling, storytelling, authentiek leiderschap en customer experience.

Daarnaast is er een grote schaarste naar goede commerciële professionals met name zij die gericht zijn op het bedrijven van new business. Aan kandidaten worden hoge eisen gesteld: ze moeten beschikken over een afgeronde hbo/wo-opleiding, toegevoegde waarde kunnen leveren, oplossingen bieden en meedenken met de klant. Ze moeten creatief, assertief, in- en extern gericht zijn en over analytisch vermogen beschikken.
Als Blend zijn wij onderscheidend in het rekruteren van deze sales professionals. Zowel beschikbare professionals als latent werkzoekenden zijn diegenen die wij bemiddelen naar de next step in hun carrière. Anders durven denken en doen zorgt dat wij het verschil maken bij de klant.

http://www.blendrecruitment.nl