Hoe stimuleer je jong talent in het ondernemerschap? Een uitdagende vraag in tijden waarin de economie weer aantrekt. Bij het MBO College Hilversum krijgen studenten een podium.

Donderdag 9 juni presenteerden 4 MBO Talenten een spannende examenavond. Ze moesten hun businessplan presteren voor een volle zaal. Jurylid Michael Vliet van de Rabobank “ik heb bij alle talenten (Djoeke Vogel, Niels Toren, Maaike van Hienen en Dave van Riet) volop energie en ondernemerschap waargenomen, echt fantastisch”. Uiteindelijk is Niels Toren tot winnaar uitgeroepen met zijn skateboard imperium #RUCKUZ.
De winnaar kreeg een ‘vliegende start’ door hulp van lokale bedrijven en zzp’ers met zaken als belastingaangifte, vormgeving of juridische ondersteuning bij het opstellen van de Algemene Voorwaarden. Ook werden er na elke presentatie diversen handreikingen gedaan door ondernemers in het publiek. Voor bedrijven en zzp’ers die deze jongeren een warm hart toe dragen, is dit evenement een mooie gelegenheid om hun expertise aan te bieden. “In ruil daarvoor kregen zij een uniek kijkje in de ideeën van de nieuwe generatie en ontstaat er een innovatief netwerk van klanten en partners”, zegt Ramona Poort, projectleider bij Ondernemend Hilversum. Het MBO College Hilversum ziet dat studenten door dit project kansen krijgen en meer in hun kracht staan. Ook De Rabobank en Stadsfonds Hilversum erkennen het belang en steunen het project. Met dit initiatief brengt Ondernemend Hilversum jong en oud bij elkaar in de hele regio.
fotograaf: Rick Mandoeng Fotografie