Op zoek naar talentvolle ondernemers

Wie heeft er talent om te gaan ondernemen en kan zich onderscheiden? Dat is de vraag tijdens de strijd om ROC ondernemer van 2013, die op vrijdag 21 juni plaatsvindt. Op deze manier wil ROC Hilversum studenten een podium geven en jong talent in het ondernemerschap stimu­leren. In een persoonlijke presentatie vertellen de studenten wat ze met hun opleiding willen berei­ ken. Een jury benoemt na afloop de ‘ROC ondernemer van 2013’. Jurylid en Wethouder Jan Rensen: “Er is in het Gooi een groep jongeren die ambities, talent en competenties hebben om als ondernemer aan de slag te gaan. Met dit initiatief brengt Onder­nemend Hilversum jong en oud bij elkaar in de hele regio.” De winnaar krijgt een ‘vliegende start’ door hulp van bedrijven en zzp’ers met zaken als een belas­tingaangifte of werklocatie. Elke student vraagt het publiek om advies bij een bepaald knelpunt, en neemt het antwoord mee in het eigen ondernemersplan. Voor bedrijven en zzp’ers die deze jongeren een warm hart toe dragen, is dit evenement
een mooie gelegenheid om hun expertise aan te bieden. “In ruil daarvoor krijgen zij een uniek kijkje in de ideeën van een nieuwe generatie en ontstaat er een ainnovatief netwerk van klanten en partners”, zegt Ramona Poort, projectleider bij Ondernemend Hilversum.
ROC ziet dat studenten door het project kansen krijgen en meer in hun kracht staan. Ook gemeente Hilversum erkent het belang en steunt het project.

Ondernemend Hilversum

Jan van der Heijdenstraat 192P
1221 EN Hilversum
Mobiel: 06-25023103