Prijsuitreiking Ondernemer van MBO College Hilversum

Hoe stimuleer je jong talent in het ondernemerschap? Een uitdagende vraag in tijden waarin de economie weer aantrekt. Bij het MBO College Hilversum krijgen studenten een podium.

In een persoonlijke presentatie vertellen de studenten wat ze met hun opleiding willen bereiken. Een jury benoemt na afloop de ‘Ondernemer 2015/2016 van MBO College Hilversum’ Jurylid en Accountant Alfons Remery van Heijkants & Partners: ‘Er is in het Gooi een groep jongeren die ambities, talent en competenties heeft om als ondernemer aan de slag te gaan. Met dit initiatief brengt Ondernemend Hilversum jong en oud bij elkaar in de hele regio.’

De winnaar krijgt een ‘vliegende start’ door hulp van de Rabobank, lokale bedrijven en zzp’ers met zaken als een belastingaangifte of verzekering. Elke student vraagt het publiek om advies bij een bepaald knelpunt, en neemt het antwoord mee in het eigen ondernemersplan.

Voor bedrijven en zzp’ers die deze jongeren een warm hart toe dragen, is dit evenement een mooie gelegenheid om hun expertise aan te bieden. ‘In ruil daarvoor krijgen zij een uniek kijkje in de ideeën van een nieuwe generatie en ontstaat er een innovatief netwerk van klanten en partners’, aldus Ramona Poort, projectleider bij Ondernemend Hilversum. Het MBO College Hilversum ziet dat studenten door het project kansen krijgen en meer in hun kracht staan. Ook de Rabobank en Ondernemend Wijdemeren erkennen het belang en steunen het project.

Toe aan een frisse impuls? Een steentje bijdragen aan de toekomst? Ondernemers zijn van harte welkom bij de presentatie en prijsuitreiking van ‘MBO ondernemer 2015/2016 van MBO College Hilversum’.

Ondernemend Hilversum

Jan van der Heijdenstraat 192P
1221 EN Hilversum
Mobiel: 06-25023103