Winnaar ziet gat in de markt

Jonge ondernemers bij het ROC/MBO College Hilversum presenteerden vrijdag 21 juni 2013 hun plannen. Voor publiek en met onder andere Wethouder Jan Rensen in de jury, was de conclusie na afloop duidelijk. Wat betreft inzet en ambitie zijn ze allemaal geschikt als ondernemers.

Begonnen als vakkenvuller, al dan niet doorgegroeid naar filiaalmanager, willen kandidaten eerst een aantal jaar ervaring opdoen in eigen branche. Op en top gekleed presenteerden zij hun toekomstplannen voor onder andere (online)kledingwinkels, een ijssalon en een verhuurbedrijf.

Jurylid en Wethouder Jan Rensen: Iedereen was onder de indruk van de zelfbewuste en enthousiaste jongeren. Met originele ideeën als een App voor kledingadvies tot korting voor klanten die lid zijn van een sportvereniging. Wel had de wethouder meer aandacht verwacht voor nieuwe media.

De winnaar had aan alles gedacht en ook nog eens een gat in de markt gevonden. Frederique da Silva Rosa wil een SPA Wellness beginnen met Garra Rufa visjes, uniek in het Gooi en goed tegen huidklachten. Met haar bedrijfsplan wint zij een vliegende start als ondernemer, wanneer diverse bedrijven en ZZP-ers helpen met zaken als een belastingaangifte of werklocatie ter waarde van in totaal  €3.000,-.

Uit de zaal gaven ondernemers uit verschillende branches praktische adviezen aan elke deelnemer. Bijvoorbeeld hoe je met kortingen, acties en gratis advies toch genoeg geld verdient.
Initiatiefnemer Ramona Poort van Ondernemend Hilversum bedankte na afloop het ROC/MBO College en de Gemeente Hilversum voor een perfecte samenwerking:

We hebben in korte tijd een netwerk opgebouwd van lokale bedrijven en ZZP-ers die jonge ondernemers een warm hart toedragen. Een mooie springplank voor toekomstige studenten en ondernemers in het Gooi waar we graag op voortbouwen.

Deelnemers: Frederique Da Silva Rosa, Chantal Vleeschdrager, Ruben Voskuil, Bo Nguyen, Marciano Themen, Diego Rodriguez, Robbert Burema

Ondernemend Hilversum

Jan van der Heijdenstraat 192P
1221 EN Hilversum
Mobiel: 06-25023103